Als je recentelijk bent aangereden door een andere auto dan is dat natuurlijk zeer vervelend. Je moet namelijk een nieuwe auto aanschaffen of je auto laten repareren en ook kan je een letsel aan het ongeluk hebben overgehouden. Als het niet jou fout is dan moet de tegenpartij de schade vergoeden. Dit houd dus in dat niet alleen de schade aan je auto vergoed moet worden maar ook moet er een schadevergoeding betaald worden voor het aanbrengen van letsel. Het kan zo zijn dat je geen idee hebt wat je moet doen als je een auto ongeluk hebt meegemaakt en dat is logisch want het overkomt je eigenlijk nooit of een enkele keer in je leven. 

 

Dien een claim in bij de verzekeringsmaatschappij

Iedereen in Nederland die met een voertuig op de Nederlandse wegen wilt rijden, is verplicht om de auto te verzekeren. Dit is verplicht gesteld zodat bij een ongeval de veroorzaakte schade bij de tegenpartij vergoed kan worden. Dit houd dus in dat als iemand jou heeft aangereden, dat je een claim kan indienen bij jouw verzekeringsmaatschappij. Als de auto gerepareerd moet worden dan vergoed de verzekeringsmaatschappij de kosten voor de reparatie. Het kan ook voorkomen dat je auto total loss wordt verklaard en in dat geval wordt de dagwaarde van je voertuig vergoed. Het is echter wel belangrijk dat je de gegevens hebt van de veroorzaker want deze moet je doorgeven aan de verzekeringsmaatschappij zodat zij schade weer kunnen verhalen bij de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker. 

 

Letselschade advocaat inschakelen

Als jij door het ongeluk letsel hebt opgelopen, dan is dat natuurlijk zeer vervelend want hierdoor word je belemmert in je dagelijks leven. Het is gepast om hier een rechtmatige schadevergoeding voor te krijgen en daarom is het belangrijk om een letselschade advocaat Rotterdam in dienst te nemen. De letselschade advocaat is gespecialiseerd in letselschade en gaat voor jou de schade opstellen. Dit houd in dat de totale schade opgesteld word en dat is dus de huidige schade maar ook de toekomstige schade omdat er altijd een kans aanwezig is dat je voorlopig of nooit meer kan werken. 

 

Spreek met een psychiater 

Naast het inschakelen van letselschade advocaat Den Haag is het ook verstandig om met een psychiater te praten. Een auto ongeval is namelijk een heftige gebeurtenis en kan veel invloed hebben op jou. Het is daarom belangrijk dat je het een plekje kan geven en hier kan een psychiater dus goed bij helpen.